Posted on

Miért jó robogózni?

Ön is elgondolkodott már azon, hogy autóban ülve milyen lassan jut el a céljához?

Amikor odaért nem talál parkolót a közelben és körözni kell egy szabad parkolóért.

Ismerős a helyzet?

Robogóval sokkal könnyebb lenne!

Nyakunkon a tavasz, s gondoltuk ebből az apropóból pár gondolattal szeretnék a robogózás mellett szólni.

Cégünk a kezdetek óta lassan 25. éve hűen kitart a robogózás szerelmeseinek kiszolgálásában. Földünk védelme és a környezettudatosság akkoriban nem volt oly felkapott téma mint immáron napjainkba. Márpedig a robogózás a motorozás felhőtlen szabadságérzését nyújtja így mindemellett a takarékosság jegyével is büszkélkedhet egy autóval szemben! Ami környezettudatosság szempontjából egy nagyon fontos tényező!

Az időjárás kivételével gyakorlatilag nem tudunk hátrányt felsorolni a robogózás ellen. Mi több még a kellemetlen hűvös, esős idő is kivédhető amihez nem kell több mint jól záró motoros ruházat esetleg egy robogó-plexi no meg egy kis elszántság.

Mindezért cserébe rengeteg megtakarított időt és pénzt kapunk.

Amíg az általunk kínált Japán belföldi piacos robogók 2 literes fogyasztással közlekednek 100km-en addig egy átlagos személygépjármű ennek az értéknek könnyen meghaladja a háromszorosát.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha csak napi szinten elugrunk a szomszéd szupermarketbe kisebb bevásárlásra (ami oda-vissza könnyen lehet 10 km) máris minden egyes alkalommal a robogónkkal megspórolhatunk egy liter tej árát úgy, hogy az esetleges parkolási díjat még meg sem említjük!

Sajnos két és fél évtized alatt tapasztaltuk, hogy az emberek döntő többségének a közlekedésben azonnal az autó és az ezzel járó kényelem jut eszébe.

Pedig napjainkra ez a közhiedelem egyre inkább hamisnak bizonyul elvégre nagyvárosaink közútja egyre leterheltebbek és a napi rutin, munkába járás személy gépjárművel több stressz és idő ami a közérzetünkre idővel negatívan hat!

Robogóval elfelejthetjük a dugó okozta stresszt a szabad parkoló és idegtépő felesleges köreiről nem is beszélve.

Végül de nem utolsó sorban robogónk megkímél olyan többletköltségektől ami az autóknál elengedhetetlen mi több kötelező! Gondoljunk itt a műszaki vizsgáztatásra és a kötelező biztosítás jóval magasabb éves összegére.

Érdemes mérlegelni és átgondolni, hogy még idén váltson közlekedési formát! Döntsön okosan, legyen tudatos és váltson velünk robogóra! Nézzen szét japán belföldi piacos robogó kínálatunkban és bármilyen kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!