Posted on

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő II. rész

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő II. rész 1

Amit mi motorosok kimondottan nem szeretünk: Megérkezett a hideg idő II. Rész!
Mivel a megfelelő motoros ruházat és az évszakhoz illő motoros öltözködés elengedhetetlen ezért publikált cikkünket sem akartuk egy részesre szűkíteni. Éppen ezért érdemes a témával tovább foglalkozni. Előző cikkünkben a motoros ruházat felső öltözékének rétegeiről volt szó.

Folytatásunkban pedig további motoros ruházati termékeinkre térünk ki.
Ahogy közeleg a tél az időjárás hétről hétre kedvezőtlenebb lesz ezért nem véletlen, hogy ezzel párhuzamban egyre nagyobb hangsúlyt kap a megfelelő motoros ruházat.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni (ahogy már a korábbi cikkünkben is kitértünk erre) hidegebb időhöz célszerűbb a háromnegyedes motoros kabát vásárlása, ugyanis ezeknek a hőtartása lényegesen jobb értékeket mutat. A motoros kabátunknál nagyon fontos a szorosan záródó ujj, de ugyanakkor nem szabad végtagot elszorítson hiszen ezzel ront a vérkeringésen ami a kihűlés kockázatát növeli.

A megfelelő nadrág választása épp oly fontos mint a jól illeszkedő réteges felső ruházat. Motoros nadrágoknál általában thermonadrágról beszélünk. Ezek anyaga a motoros kabátokéhoz hasonlóan speciális összetételű. A jobb minőségű thermonadrágok kívülről lepergetik a csapadékot mialatt ellenállnak a menetszélnek. Természetesen belülről melegen tartanak hiszen ez a legfőbb cél.

A prémium termékek deréknál és térdnél megerősítést kaptak illetve protektort is mely véd a mechanikai sérülésektől. Érdemes megemlíteni a kantáros változatot amely kompakt kivitele miatt remekül véd a külső behatásoktól ám a hölgy motorosok kevésbé szeretik a nem divatos megjelenése miatt. Érdemes itt mérlegelni, hogy a megjelenést vagy a védelmet helyezzük-e prioritásba!?

Nagyon fontos szempont a motoros nadrágnál, hogy az aljánál lábközépig legyen nyitási lehetőség ezáltal a motoros csizmát sokkal könnyebb legyen fel- és lehelyezni. Egyes nadrágokhoz gyártanak hőálló platformot mely védelmet nyújt a forró kipufogócsőtől. Ezzel érintkezve ugyanis a textilek java része megolvad akárcsak egy gyertya.

Cégünknél többféle motoros vesevédőt megtalálnak vásárlóink. Ennek kiemelkedően fontos szerepét nem győzzük hangsúlyozni! Ezeknek az árai igen kedvezőek és még a nyári nagymelegben is ajánlott hordani hiszen a vesénk testünk elengedhetetlen szerve ezért megérdemli a védelmet!
A motoros csizma igazi Achilles pont a motorosok életében. Nem kap kellő figyelmet pedig a lábfej, boka, lábujjakat rengeteg csont és ízület veszi körül éppen ezért a megfelelő csizma elengedhetetlen. Nagy hidegben a lábfej az ami pillanatok alatt kitud hűlni ezért a megfelelő vastag zokni és csizma nagyon fontos motoros ruházati kellék. Sokan megspórolják ezt a kört és utcai cipőben ülnek motorra. Ez a választás nem túl ésszerű, hiszen a megfelelő boka tartás minden szempontból lényeges. A cipő talpának olajállónak kell lennie és csúszástól mentes. A túl nagy sarkú motoros csizma könnyen beakadhat ezért érdemes erre is ügyelni. Ha a motoros csizmánk nem vízálló feltétlen legyen nálunk esőcsizma. Ha ez nincs és elkap minket egy nagyobb csapadék a vizes láb pillanatok alatt ki tud hűlni.

Hideg időben a legfontosabb ruházati részt hagytuk a végére: A motoros kesztyűt. Két indokunk is van ennek védelmére: Emberi kéz az ami szinte minden cselekvésünket végre tudja hajtani ezért ennek védelme elengedhetetlen. Másfelől pedig már ahogy korábban is említettük a kéz az a testrész ami motorozás közben a legkönnyebben tud kihűlni. Ezért a kesztyű nélküli motorozás olyannyira felelőtlen döntés, hogy szinte tilos. A tapasztalt nagymotorosok két pár kesztyűt hordanak maguknál arra az esetre ha esetleg elveszne az egyik!

A klasszikus ötujjas kesztyűk mellett vannak kétujjas vagy háromujjas téli kivitelek is. Ezek valóban jobban védi az ujjakat (hiszen csoportosítva jobb a termikus kölcsönhatás) ennek ellenére sokan nem kedvelik elvégre a kezelőszervekhez nem olyan könnyű hozzáférni.

Amennyiben az járna a fejünkben, hogy a motoros ruházaton spórolni szeretnénk érdemes azokra a régi motorosokra (szó szerint) hallgatni akik fiatal éveikben mit sem törődtek ezzel: Elmúlt 25 évben rengeteg történetet hallottunk személyesen a kedves idősebb ügyfeleinktől milyen ízületi bajokkal szenvednek fiatalkori felelőtlenségükért. Érdemes ezt szem előtt tartani és feltétlen felruházkodni még a kemény hideg idő beállta előtt!

Térjen be hozzánk és válasszon motoros ruházati termékeink közül, hogy ez véletlenül se fordulhasson elő!