Posted on

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő II. rész

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő II. rész 1

Amit mi motorosok kimondottan nem szeretünk: Megérkezett a hideg idő II. Rész!
Mivel a megfelelő motoros ruházat és az évszakhoz illő motoros öltözködés elengedhetetlen ezért publikált cikkünket sem akartuk egy részesre szűkíteni. Éppen ezért érdemes a témával tovább foglalkozni. Előző cikkünkben a motoros ruházat felső öltözékének rétegeiről volt szó.

Folytatásunkban pedig további motoros ruházati termékeinkre térünk ki.
Ahogy közeleg a tél az időjárás hétről hétre kedvezőtlenebb lesz ezért nem véletlen, hogy ezzel párhuzamban egyre nagyobb hangsúlyt kap a megfelelő motoros ruházat.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni (ahogy már a korábbi cikkünkben is kitértünk erre) hidegebb időhöz célszerűbb a háromnegyedes motoros kabát vásárlása, ugyanis ezeknek a hőtartása lényegesen jobb értékeket mutat. A motoros kabátunknál nagyon fontos a szorosan záródó ujj, de ugyanakkor nem szabad végtagot elszorítson hiszen ezzel ront a vérkeringésen ami a kihűlés kockázatát növeli.

A megfelelő nadrág választása épp oly fontos mint a jól illeszkedő réteges felső ruházat. Motoros nadrágoknál általában thermonadrágról beszélünk. Ezek anyaga a motoros kabátokéhoz hasonlóan speciális összetételű. A jobb minőségű thermonadrágok kívülről lepergetik a csapadékot mialatt ellenállnak a menetszélnek. Természetesen belülről melegen tartanak hiszen ez a legfőbb cél.

A prémium termékek deréknál és térdnél megerősítést kaptak illetve protektort is mely véd a mechanikai sérülésektől. Érdemes megemlíteni a kantáros változatot amely kompakt kivitele miatt remekül véd a külső behatásoktól ám a hölgy motorosok kevésbé szeretik a nem divatos megjelenése miatt. Érdemes itt mérlegelni, hogy a megjelenést vagy a védelmet helyezzük-e prioritásba!?

Nagyon fontos szempont a motoros nadrágnál, hogy az aljánál lábközépig legyen nyitási lehetőség ezáltal a motoros csizmát sokkal könnyebb legyen fel- és lehelyezni. Egyes nadrágokhoz gyártanak hőálló platformot mely védelmet nyújt a forró kipufogócsőtől. Ezzel érintkezve ugyanis a textilek java része megolvad akárcsak egy gyertya.

Cégünknél többféle motoros vesevédőt megtalálnak vásárlóink. Ennek kiemelkedően fontos szerepét nem győzzük hangsúlyozni! Ezeknek az árai igen kedvezőek és még a nyári nagymelegben is ajánlott hordani hiszen a vesénk testünk elengedhetetlen szerve ezért megérdemli a védelmet!
A motoros csizma igazi Achilles pont a motorosok életében. Nem kap kellő figyelmet pedig a lábfej, boka, lábujjakat rengeteg csont és ízület veszi körül éppen ezért a megfelelő csizma elengedhetetlen. Nagy hidegben a lábfej az ami pillanatok alatt kitud hűlni ezért a megfelelő vastag zokni és csizma nagyon fontos motoros ruházati kellék. Sokan megspórolják ezt a kört és utcai cipőben ülnek motorra. Ez a választás nem túl ésszerű, hiszen a megfelelő boka tartás minden szempontból lényeges. A cipő talpának olajállónak kell lennie és csúszástól mentes. A túl nagy sarkú motoros csizma könnyen beakadhat ezért érdemes erre is ügyelni. Ha a motoros csizmánk nem vízálló feltétlen legyen nálunk esőcsizma. Ha ez nincs és elkap minket egy nagyobb csapadék a vizes láb pillanatok alatt ki tud hűlni.

Hideg időben a legfontosabb ruházati részt hagytuk a végére: A motoros kesztyűt. Két indokunk is van ennek védelmére: Emberi kéz az ami szinte minden cselekvésünket végre tudja hajtani ezért ennek védelme elengedhetetlen. Másfelől pedig már ahogy korábban is említettük a kéz az a testrész ami motorozás közben a legkönnyebben tud kihűlni. Ezért a kesztyű nélküli motorozás olyannyira felelőtlen döntés, hogy szinte tilos. A tapasztalt nagymotorosok két pár kesztyűt hordanak maguknál arra az esetre ha esetleg elveszne az egyik!

A klasszikus ötujjas kesztyűk mellett vannak kétujjas vagy háromujjas téli kivitelek is. Ezek valóban jobban védi az ujjakat (hiszen csoportosítva jobb a termikus kölcsönhatás) ennek ellenére sokan nem kedvelik elvégre a kezelőszervekhez nem olyan könnyű hozzáférni.

Amennyiben az járna a fejünkben, hogy a motoros ruházaton spórolni szeretnénk érdemes azokra a régi motorosokra (szó szerint) hallgatni akik fiatal éveikben mit sem törődtek ezzel: Elmúlt 25 évben rengeteg történetet hallottunk személyesen a kedves idősebb ügyfeleinktől milyen ízületi bajokkal szenvednek fiatalkori felelőtlenségükért. Érdemes ezt szem előtt tartani és feltétlen felruházkodni még a kemény hideg idő beállta előtt!

Térjen be hozzánk és válasszon motoros ruházati termékeink közül, hogy ez véletlenül se fordulhasson elő!

Posted on

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő.

Motorosok figyelem! Megérkezett a hideg idő. 2

Amit mi motorosok kimondottan nem szeretünk: Megérkezett a hideg idő!

Itt van az ősz! Itt van újra! Szól Petőfi híres nyitógondolata. Ennek azonban talán a legkevésbé mi és motoros társaink örülnek. Az idei nyár egész sokáig kitartott hiszen majdnem Szeptember végéig igazi motorozós időt tudhattunk magunkénak. Nem szabad elkeseredni a rossz idő beköszöntével, hiszen két kerekű hűséges társunkat egyelőre nem kell parkolópályára tenni. Kiváltképp akkor ha be tudjuk szerezni a megfelelően meleg motoros ruházatot.

Cégünk a Rekord Mobil Kft. immáron 25 éve részt vállal motoros ruházat teljes kiszolgálásában is. Mint minden szezonforduló idején legyen az tavaszi indítás vagy a jelenleg esedékes őszi szezonzárás nem hagyjuk motoros társainkat megfelelő öltözék nélkül.

De miért is kiemelten fontos a hidegebb időben motorozáshoz a megfelelő védőruházat? Amint beköszönt a késő ősz illetve a tél ám az útviszonyok még megfelelőek a két keréken motorozáshoz (nincs felfagyás, hó, stb.) akkor sem kell lemondanunk a motorozás örömeiről. Igaz itt hozzá kell tegyük sokan nem csak hobbiból hanem gazdaságossági szempontból is járnak robogóval, motorral a napi munkába járáshoz. Számukra a megfelelő öltözet különösen fontos! A hideg idővel párhuzamban testünk, kiváltképp a menetszélnek kitett testrészeink hőmérséklete lecsökken.

Legnagyobb veszélynek az orrunk, kézfejünk csuklónk és lábaink vannak kitéve. A menetszél hűtőhatása kifejezetten hatványozza a külső hőmérséklet negatív változását motorozás közben. Megfelelő motoros ruházat nélkül ez a hidegszél emberi szövetroncsoló hatása fokozódik. Ezért az egészségünk védelme megfelelő motoros ruházattal, motoros kesztyűvel és bukósisakkal a hideg hónapokban kifejezetten nagy figyelmet érdemel! A motorosok a saját „karosszériájukkal” azaz ruházatukkal messze kitűnnek a hétköznapi viselettől. Nem hiába hiszen ez a motoros ruházat ami minden ellen véd: mechanikai hatások, külső hőmérsékleti változás és nem utolsó sorban az esetleges bukás sérülési kockázatait is csökkenteni tudja. Mindezek ellenére mindig azt javasoljuk, hogy nincs egy fajta univerzális motoros ruházat hiszen a szezonális és időjárási körülmények ellentmondásosak egymásnak. Éppen ezért a motoros társainknak javasoljuk ne egy kompakt ruhában gondolkodjanak hanem egy kompakt rendszerben.

Ezen felül a réteges öltözködés elengedhetetlen a hidegebb hónapokban! Miért is? Kezdjük belülről kifelé. A legalsó réteg amely közvetlenül a bőrünkkel érintkezik nagyon fontos abból a szempontból, hogy bőrünkről az izzadságot felszívja. Az anyag külső felületére kivezeti ezáltal segíti a párolgást. A gyorsan száradó anyagokat előnyben részesíthetjük hiszen az a folyamat sokkal dinamikusabb ezáltal. Éppen ezért nem javasoljuk a pamut anyagokat ehhez az alsó réteghez mert a tapintása kiváló, de a felszívott nedvességet nagyon lassan párologtatja. Az alsó rétegű ruházatra nem javasoljuk a gombok, cipzár használatát mert ezek úgynevezett hőhidat képeznek és rendkívül kényelmetlenek ahogy hideg anyagként a bőrünkhöz érnek motorozás közben.

Második rétegként a különböző termo/polár anyagokat részesíthetjük előnyben. Ezek az anyagok akár nedves állapotukban is jól szellőznek. Nagyon fontos, hogy a két réteg vastagságát ne vigyük túlzásban, hiszen nem fogjuk tudni összehúzni a motoros dzsekinket a végére. Ha mégis megpróbáljuk erőltetni az elszorított testrészek nem jutnak elég vérhez és így sokkal könnyebben lehűlnek motorozás közben.

A legfelső réteg ami talán cégünk igazi kompetenciája maga a motoros ruházat. Ennek van a legnagyobb szerepe ami közvetlenül véd a szél, külső nedvesség és mechanikai sérülésektől. Drágább típusú motoros dzsekijeinkbe 2-3 integrált réteg található és érdemes itt megemlíteni hogy a téli motoros kabátok gyakorlatilag sosem készülnek bőrből. Nem véletlenül hiszen a tulajdonságai nem kedvezőek a hideg időben motorozáshoz.

Két kifejezéssel gyakran találkozunk: Cordura és Gore-Tex. Érdemes pár szót említeni róla és azt, hogyan kapcsolódik a motoros ruházathoz. A Cordura egy örökéletű, „elkoptathatatlan” textil amit általában a legkényesebb részek megerősítésére használják. A Gore-Tex egy remek vízzáró anyag, mely annak ellenére hogy lélegzik kívülről nem engedi a test irányába a vizet.

Motoros kabátoknál fontos szempont, hogy nyakrésznél legyen magasított. Itt érdemes arra figyelni, hogy akkor is összetudjuk húzni a kabátot ha nyakrésznél használunk sálat és maszkot.

Minden esetben azt javasoljuk kedves vásárlóinknak, hogy térjenek be hozzánk személyesen és próbálják fel motoros ruházati termékeinket!

Helyszínen szaktanácsadással több mint két évtizedes tapasztalattal állunk rendelkezésükre! Hétfőtől Péntekig 8 – 17 óráig, Szombaton 8 – 12 óráig várunk mindenkit szeretettel még a leghidegebb napokon is!

Posted on

Motoros Ruházati termékünk: MT Helmets! A Spanyol bukósisak!

Motoros Ruházati termékünk: MT Helmets! A Spanyol bukósisak! 3

Cégünk a Rekord Mobil Kft. immáron tizenöt éve forgalmazza a spanyol MT bukósisakokat. A motoros ruházati cikkeink (Protektorok, Motoros kesztyűk, motoros csizmák, stb.) mellett színesíti bőséges árukínálatunkat.

Az elmúlt években rengeteg ügyfelünk lett boldog tulajdonosa ennek az ár- érték arányában remek választásnak mely nem utolsósorban divatos megjelenése mellett komoly biztonságot nyújt a motorozáshoz. Ebben a cikkünkben az MT Bukósisak manufaktúrát mutatjuk be. Lássuk hát milyen márka mellé tettük le zászlónkat.
AZ MT bukósisakok világkörüli utazásukat 1968-ban kezdték meg.

Az első termékek saját gyártása a spanyolországi Cartagénából méghozzá La Palma városkájából indult el. Az 1980-as évekre már jelentős üzemi fejlesztéseket tettek melyek újabb lépést jelentettek a modern MT bukósisakok gyártásához. 1992-ben létrejött az új CE tanúsítvány mely kötelezővé vált a bukósisak gyártáshoz és elengedhetetlen a motorkerékpározáshoz.

Motoros Ruházati termékünk: MT Helmets! A Spanyol bukósisak! 42000-ben elérkezett az újabb mérföldkő az MT bukósisakok világában, hiszen megindult gyártói terjeszkedés olyan távol ázsiai országba mint Kína. Ezzel tovább bővítve a lehetőségeket és a termékpalettát.

2014-ben már a Cartagena központból kiindulva további 92 országgal létesített szoros kereskedelmi kapcsolatot. A jelenlegi 2020-as évre az MT bukósisakok több mint 50 éves múltra tekintenek vissza és motorosok ezreinek nyújtanak védelmet úgy mint Európában, Egyesült Államokban Ázsiában Afrikában és Ausztráliában.

AZ MT Bukósisakok több speciális technológiáit foglalnak magukban. Elsősorban ilyen a karbonszálas borítás. Ez az anyag extra erős tartást és biztonságot nyújt mindeközben súlyban nincs jelentős terhelés. Ezzel az anyaggal kezelt bukósisakok mai napig jelen van olyan versenyeken mint pl. a MotoGp.

Trikpompzit: Olyan speciális anyag mely 3 különböző típusú szál-összetételen alapszik. Javítja a rugalmasságot, a bukósisak könnyedségét és ütésállóságát.

FRC: Az FRC (Fiber Reinforce Composite) bonyolult szálfedésű minőségi gyantakeverékből áll, ami kivételes szilárdságot és könnyedséget tesz lehetővé.

HIRP: A HIRP (High Impact Resistant Polimer = Nagy Ütésállást kibíró polimer) melyet kifejezetten a könnyűség és ütésállóság jellemzi.

MT Bukósisakjaink széles modellválasztéka mellett széles méretválasztékban is elérhetőek.

MT Blaster Neon Piros / Fekete Bukósisak
MT Blaster Neon Piros / Fekete Bukósisak

Már gyermekeknek is tudunk bukósisakot biztosítani egészen kicsi fejmérettől. Ezután folytatódik a felnőtt sisak méretskálája. XS – S – M – L – XL -XXL -es méretben.

Minden esetben javasoljuk, hogy térjen be hozzánk személyesen mert minden egyes bukósisak más és másként áll az egyéni fejformán. Nagyon fontos, hogy arc csontot ne nyomjon ezzel szemben az erős tartás éppúgy elengedhetetlen.
A bukósisakok használatuk során idomulnak a fej vonalához úgymond „zömül” a belső anyaguk. Éppen ezért a vásárláskor lötyögő sisak nem fog megfelelő biztonságot nyújtani.

A 2020-as évben nagyon divatos lett a neonszínnel ellátott MT bukósisak modelljeink. Ennek nagyon nagy előnye, hogy a neonszín egy rikító környezetidegen árnyalat így sokkal könnyebben észrevehető a közlekedésben résztvevő motoros. Természetesen ez csak egy opció! A kedves vásárló dönti el milyen színű bukósisak passzol az ízléséhez és természetesen a motor színeihez.

Térjen be hozzánk és győződjön meg széles bukósisak palettánkról! Forduljon hozzánk bátran és kérje szaktanácsunkat bizalommal!

Posted on

Rendeljen robogó és elektromos kerékpár alkatrészt alkatrész futárral!

Benzinmotoros Kerékpár Alkatrész: Lánckerék

A Benzinmotoros és Elektromos Kerékpár alkatrészeinek ellátása a nyári szezon elején, rendkívüli helyzet után!

Előző cikkeinkhez hasonlóan érdemes kitérjünk a jelenlegi helyzetben pár mondatra a benzinmotoros kerékpárok illetve az elektromos kerékpárjaink alkatrész ellátásáról.

Kora tavasszal Március elején Magyarországot is elérte a rendkívüli helyzet. Ezzel párhuzamban eddigre a világban gyakorlatilag teljes mértékben begyürüzött a kereskedelem és a hétköznapi élet leállása. Sajnos ezen időszak alatt a lakosság szabad mozgása teljesen lekorlátozódott.

A hétköznapi közlekedés addig megszokott formája rendkívüli módon leállt. Mindez kétségtelen érintette az elektromos és benzines biciklit piacát és alkatrész igényét is.

A benzinmotoros kerékpárok és elektromos kerékpárok alkatrészei szinte mind tengeren érkeznek. Ezek az alkatrészek tengerjáró kereskedelmi konténerhajókkal kötnek ki Európa partjainál innen pedig földi teherszállítással továbbítják a partnercégek. Sajnos a kialakult helyzet miatt fennakadások keletkeztek illetve a kereslet is alábbhagyott. Nem is csoda hiszen a szabad mozgás korlátozásával csökkent az érdeklődés a benzinmotoros kerékpár alkatrészek iránt is. Szerencsére cégünk 25 éves fennállása alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött így ezáltal amennyire raktárunk tárolási kapacitása bírta rengeteg elektromos kerékpár és benzinmotoros bicikli alkatrész sikerült úgymond polcon tartani. Voltaképp csak egy karnyújtásnyira volt tőlünk akár csak egy hengerfej, belső illetve külső gumi, fogaskerekek stb.

Nagy örömmel töltött el minket, hogy ügyfeleink elégedetten távoztak hiszen nem számítottak arra, hogy egyes hiánycikknek mondható alkatrészek fellelhetők kereskedésünkben.

Mindeközben teltek a hetek, hónapok és elérkezett kedvenc évszakunk az oly sokat emlegetett és várt nyári szezon. Az elektromos kerékpárok valamint benzines kerékpár szerelmesei újra nyeregbe pattanhatnak méghozzá nyugodt szívvel. Sorra nyílnak a határok és ezzel együtt a kereskedelem is éledezik amely az alkatrész utánpótlást garantálja.

Érdemes felhívnunk a figyelmet a szezon eleji átvizsgálás fontosságára legyen szó elektromos vagy benzines kerékpárról. 25 éve üzemelő szakszervizünket bátran ajánljuk kedves ügyfeleinknek. Akár egy elromlott elektromos kerékpár töltőről vagy gyengélkedő akkumulátorról beszélünk cégünk szakszervize Önnek a segítségére lehet. Menjen biztosra ne kockáztasson! Ne menet közben érje kellemetlen meglepetés!

A Rekord Mobil Kft. közel 25 éve áll kedves ügyfeleinek rendelkezésére! Nézzen körül webáruházunk valamelyikén és bátran érdeklődjön akár E-mailen akár telefonon! Két és fél évtized tapasztalatával segítünk Önnek a megfelelő szervizellátásról vagy esetleges a kiválasztott elektromos kerékpár alkatrész illetve benzinmotoros kerékpár alkatrészek utánpótlásáról!

#alkatrészfutár #házhozszállítás

Cégünk a 14.00-ig feladott rendelést akár aznap feladja és ideális esetben már másnap önnél lehet.

A 14:00 után történt feladást igyekszünk még aznap feladni, de a következő munkanapon feladásra kerül.

Keressen minket bizalommal!

Rekord-Mobil Kft.

Posted on

Hurrá! Újra robogózhatunk!

Honda Dio Clean4You

A rendkívüli kialakult helyzet után a robogózás szerelmesei is újra hódolhatnak a két keréken közlekedéshez!

Korábbi cikkünkben már jelentettük a pozitív irányba elindult helyzetet most azonban 25 évnyi robogó kereskedelemmel a hátunk mögött úgy érezzük a robogózás is megérdemel pár szót az idei tavasz végén (nem utolsó sorban kedvenc évszakunk: Nyár derekán).

Tudjuk kissé elhamarkodott gondolatként is elkönyvelhetnénk a kijelentést de környezetünkben körültekintve azt kell mondjuk, legyünk pozitívak! Sorra nyitnak a határok az EU-n belül és az eddigi korlátozások is enyhülni látszanak. Ezzel párhuzamban a robogózás kereskedelmi piaca is újra felélénkülni látszik.

Lassacskán beindulnak a több hónapig veszteglő termékek és most már láthatjuk a fényt az alagút végén! Méghozzá azt, hogy az Ön által kiválasztott kismotort legújabb családtagként üdvözölheti!

Sajnos a kora tavasszal kialakult helyzet rendkívüli károkat okozott a motorkereskedelemben is. Rengeteg olasz, spanyol piacos robogó nem érkezett hazánkba sok-sok ügyfelet elszomorítva ezzel. Való igaz cégünk Japán belföldi piacos robogókkal foglalkozik elsősorban, de a tengerentúli országok is elszenvedték a gazdasági leállást.

A robogózásra az érdeklődés töretlen, hiszen erre a szegmensre is bátran mondhatjuk a környezettudatosságot. Nem ritka egy-egy dugóban ülve amikor látjuk, hogy a személygépjárművek java része utas nélkül egy-személyében közlekedik. Bele se merünk gondolni mi energia felesleg ez, hiszen robogóra pattanva mindösszesen saját súlyunk és a kismotor önsúlyát kell transzportáljuk.

Üzemanyag áraink jelentősen zuhantak azonban ez nagyon rövid öröm volt. Radikális emelkedés tapasztalható már ebben a hónapban és a továbbiakban ez a sajnálatos szárnyalás biztosan nem fog megállni. Ez a tankolási többletköltséget bizony minden háztartás megfogja érezni aki autóval rendelkezik.

Érdemes elgondolkodni mindezen és mihamarabb beszerezni egy megbízható robogót! Bukósisak, jogosítvány, biztosítás és már élvezheti is a határtalan szabadságot akár egészen késő őszig!

Japán belföldi piacos robogóinkat a megbízhatóság és a dinamizmus jellemzi. Garantáltan célba ér vele akár városon belül, de még kisebb távon a szomszédos településre is gondtalanul!

Az elektromos kerékpárok mellett a benzinüzemű robogóknak kétségtelen előnye a nagyobb hatótáv és nagyobb állandó végsebesség. Vásárlás előtt érdemes mérlegelni melyik ismérvet tartja inkább szem előtt.

A Rekord Mobil Kft. immáron 25 éve áll ügyfeleinek rendelkezésére! Tekintse meg weblapjainkon termékeinket és érdeklődjön bátran árukészletünkről! 25 év tapasztalatával garantáltan tudunk segíteni a választásban! Várjuk megtisztelő érdeklődését!

 

Posted on

A motoros karosszériája: Motoros ruházat

Ismét érkezik a szezon és a várva várt pillanat: Végre elővehetjük kedvenc kétkerekűnket!

A tavaszi örömteli művelet műszaki felkészítésünkkel korántsem ér véget. Épp ellenkezőleg: Itt kezdődik!

Biztosan jó még az a motoros kesztyű?

A téli hónapokban feljött esetleg egy-két kg ami indokolná a motoros nadrág cseréjét?

A motoros karosszériája: Motoros ruházat 5Az újdonsült motorosainkat szezon elején külön üdvözölhetjük és egyben nagy elszántságot kívánok ruházkodás tekintetében hiszen ők a kiindulópontról kezdhetik. A döntést se elsietni, se elhamarkodni nem szabad! A jó motoros ruházat összeválogatása van olyan felelősségteljes mint maga a motorozás! Nemhiába, hiszen a motoros öltözék az egyetlen védelmi vonala a testünknek mely halvány határt jelent az emberi bőr, csontok, ízületek és a kemény aszfalt között. Éppen ezért döntő jelentőséggel bír, hogy a választott motoros ruházatunk jól védjen és emellett még kényelmes is legyen!

Közúti balesetnél sajnos elsősorban a fej, gerinc és végtagok sérülése a jellemző. Ebből kiindulva a ruházat alapkellékei a bukósisak, protektorral ellátott kabát, nadrág valamint motoros csizma és kesztyű. A motoros ruházatnál fontos a CE jelzéssel ellátott szabvány logo, hiszen ez különbözteti meg a bevizsgált minőségi terméket a piacon található silány kivitelezésű és egyben biztonsági kockázatot jelentő olcsó társaitól.

MT Stinger Bukósisak
MT Stinger Bukósisak

Bukósisak választásnál nagyon fontos tényező, hogy az arcpárnák megfelelően illeszkedjenek és kövessék az arcunk vonalát. A túlzott feszítő érzés és lötyögés egyaránt nem jó jel. Érdemes hosszú percekig viselni és közben átgondolni ezt a sisakot képesek vagyunk a fejünkön tartani kényelmesen akár órák hosszáig is. Ha erre a válasz igen a választás már jónak bizonyulhat. Érdemes megemlíteni, hogy a használat során az arcpárnák később engednek és finomodnak az arc vonalához. Éppen ezért az előbb említett lötyögős sisak kiválasztása rossz döntéshez vezethet.

A motoros karosszériája: Motoros ruházat 6Kabát választásnál rögtön az anyag az ami két csoportra bontja a döntést. Cordura vagy bőr. Mindkét anyag képes védelmet nyújtani amennyiben megfelelő minőségű. A protektorok megfelelő illeszkedése váll- könyöknél döntő fontosságú! Erre a próba alatt nagyon figyeljünk!

A bőr idővel picit tágul ezt kalkuláljuk be.

Nadrág választásnál hasonló szabályokat kell betartanunk.

Kesztyű választásnál az ujjhosz a lényeges valamint a belső varratok eldolgozása. Ha ezek nincsenek jól kidolgozva nyomhatják az ujjvégeket.

Végül a csizma választásnál lényeges a passzoló méret és hogy az érzékeny részeket elfedje. Ne feledjük a lábnál apró csontból álló bokánk lábfejünk védelme elengedhetetlen!

Szakkereskedésünk minden esetben készséggel áll vásárlóink rendelkezésére motoros ruházat választásánál! Bármilyen kérdés, kérés van közel 25 év tapasztalattal a hátunk mögött segítünk!
Látogasson el hozzánk és tegyen egy próbát!

Posted on

Miért jó robogózni?

Ön is elgondolkodott már azon, hogy autóban ülve milyen lassan jut el a céljához?

Amikor odaért nem talál parkolót a közelben és körözni kell egy szabad parkolóért.

Ismerős a helyzet?

Robogóval sokkal könnyebb lenne!

Nyakunkon a tavasz, s gondoltuk ebből az apropóból pár gondolattal szeretnék a robogózás mellett szólni.

Cégünk a kezdetek óta lassan 25. éve hűen kitart a robogózás szerelmeseinek kiszolgálásában. Földünk védelme és a környezettudatosság akkoriban nem volt oly felkapott téma mint immáron napjainkba. Márpedig a robogózás a motorozás felhőtlen szabadságérzését nyújtja így mindemellett a takarékosság jegyével is büszkélkedhet egy autóval szemben! Ami környezettudatosság szempontjából egy nagyon fontos tényező!

Az időjárás kivételével gyakorlatilag nem tudunk hátrányt felsorolni a robogózás ellen. Mi több még a kellemetlen hűvös, esős idő is kivédhető amihez nem kell több mint jól záró motoros ruházat esetleg egy robogó-plexi no meg egy kis elszántság.

Mindezért cserébe rengeteg megtakarított időt és pénzt kapunk.

Amíg az általunk kínált Japán belföldi piacos robogók 2 literes fogyasztással közlekednek 100km-en addig egy átlagos személygépjármű ennek az értéknek könnyen meghaladja a háromszorosát.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha csak napi szinten elugrunk a szomszéd szupermarketbe kisebb bevásárlásra (ami oda-vissza könnyen lehet 10 km) máris minden egyes alkalommal a robogónkkal megspórolhatunk egy liter tej árát úgy, hogy az esetleges parkolási díjat még meg sem említjük!

Sajnos két és fél évtized alatt tapasztaltuk, hogy az emberek döntő többségének a közlekedésben azonnal az autó és az ezzel járó kényelem jut eszébe.

Pedig napjainkra ez a közhiedelem egyre inkább hamisnak bizonyul elvégre nagyvárosaink közútja egyre leterheltebbek és a napi rutin, munkába járás személy gépjárművel több stressz és idő ami a közérzetünkre idővel negatívan hat!

Robogóval elfelejthetjük a dugó okozta stresszt a szabad parkoló és idegtépő felesleges köreiről nem is beszélve.

Végül de nem utolsó sorban robogónk megkímél olyan többletköltségektől ami az autóknál elengedhetetlen mi több kötelező! Gondoljunk itt a műszaki vizsgáztatásra és a kötelező biztosítás jóval magasabb éves összegére.

Érdemes mérlegelni és átgondolni, hogy még idén váltson közlekedési formát! Döntsön okosan, legyen tudatos és váltson velünk robogóra! Nézzen szét japán belföldi piacos robogó kínálatunkban és bármilyen kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!